Erfafscheidingen - De Aster

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Erfafscheidingen

Hoveniersbedrijf
Door middel van een  erfafscheiding wordt een tuin uw tuin. Het geeft u (en uw kinderen) een  beschermd gevoel. Het geeft structuur en de tuin kan in ruimtes worden  opgedeeld, elk met een eigen bestemming. Voor een erfafscheiding zijn er vele  mogelijkheden. De keuze hangt af van vele factoren: de beschikbare ruimte, het  doel wat u ermee wilt bereiken en de sfeer die u in uw tuin wilt creëren. Ook  zijn het budget en de tijd die u aan het onderhoud wilt of kunt besteden  natuurlijk belangrijk. Wij adviseren u graag over de keuzes die er zijn en  kunnen u mogelijkheden laten zien die passen bij uw ideeën.
Een duurzame  hardhouten schutting neemt bijvoorbeeld weinig ruimte in en is onderhoudsvrij.  Maar ook aluminium panelen, Corten staal, gaaspanelen en hekwerken behoren tot  de mogelijkheden. De keuze hierin is zeer groot, zodat er altijd één is die bij  uw budget en sfeer past. Wij hebben de vakkennis om deze erfafscheiding  vakkundig en op maat te plaatsen, zodat u hier jarenlang plezier van  heeft.

Als u liever kiest voor een groene afscheiding, maar er is  weinig ruimte beschikbaar, dan zijn gaaspanelen begroeid met klimplanten  misschien een optie. Deze panelen kunnen eventueel al volgroeid geplaatst  worden, zodat er direct een gesloten groene haag staat. Deze panelen zijn  verkrijgbaar met verschillende soorten planten. Wij adviseren u hier graag over.  Vooral wintergroene planten zijn hiervoor ideaal omdat ze ook 's winters hun  functie behouden en optimaal privacy geven.
Een groene haag is een lust voor  het oog. Wel brengt een haag onderhoud met zich mee in de vorm van snoeien en  bemesten. Uiteraard kunnen wij u hierbij van dienst zijn met een  onderhoudscontract, zodat u alleen kunt genieten van uw tuin. Welke haag voor uw  tuin geschikt is, hangt af van de eisen die u aan een haag stelt. Wilt u een  haag die per seizoen verandert of liever een haag die in de winter groen blijft?  Bij een groenblijvende haag wordt er vaak aan coniferen gedacht. Een  coniferenhaag groeit goed dicht, groeit snel en verdraagt bovendien zeewind. De  snelle groei is bij een jonge tuin een voordeel, echter als de haag volgroeid is  vergt het regelmatig onderhoud. Ook de Taxus leent zich goed om wintergroene  hagen van te maken, het donkere groen vormt een mooie achtergrond voor uw  plantenborder.

Een haag die ‘s winters zijn blad houdt is de Beukhaag. Het  verdorde blad blijft de gehele winter aan de takken zitten, wat extra  beschutting, kleur en privacy geeft. In het late voorjaar loopt hij uit met  helder groen blad. Een haag die vroeger veel gebruikt werd en in zachte winters  zijn blad houdt, is de Liguster. Deze haag is in verschillende kleuren te  verkrijgen, zoals de goudbonte variant. Voor een ondoordringbare haag zijn  heesters met stekels of doorns geschikt. Een bekend voorbeeld is de Berberis  (zuurbes) of de vuurdoorn. Ook hier is het doel van de erfafscheiding  belangrijk. Voor vrijblijvend advies staan wij graag voor u  klaar.
 
Hoveniers en bouwbedrijf De Aster
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu